ضرار احمد عثمانی، وزیر امور خارجه کشور میگوید که ادامه حملات راکتی پاکستان بر بخشهایی از مناطق شرقی کشور برای دولت افغانستان قابل قبول نیست و پاکستان به هر گونه اقدام که دورنمای مناسبات نیک همسایگی را مورد در خطر قرار میدهد، پایان دهد.
آقای عثمانی که در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نمایندگی از افغانستان صحبت میکرد گفت که در حال حاضر، به رغم افزایش اعمال تروریستی در داخل افغانستان با حمایت تروریستها از آن سوی مرزهای کشور، نیروهای ملی امنیتی افغان به صورت مستقل به تأمین امنیت در سراسر کشور میپردازند.
وزیر خارجه کشور در سخنرانی خود شب گذشته در این نشست در مورد حملات راکتی نیروهای پاکستانی به خاک افغانستان به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت که ادامه این حملات برای افغانستان قابل قبول نیست.
با وجود گفتگوها میان مقامهای افغانستان و پاکستان در سالهای اخیر برای توقف حملات راکتی، این حملات نظامیان پاکستانی بر بخشهایی از ولایت شرقی کنر افزایش تا هنوز متوقف نشده و وزیر امور خارجه در نشست سازمان ملل در این مورد اعتراض کرد.
آقای عثمانی گفت: "ما خواهان روابط دوستانه، حسن همجواری و همکاریهای همه جانبه طویل المدت میان افغانستان و پاکستان در مبارزه علیه تروریزم و تحکیم صلح و ثبات در هردو کشور و در منطقه هستیم."
عثمانی اظهار امیدواری کرد که حکومت پاکستان با در نظرداشت منافع مشترک هر دو کشور در جهت تأمین صلح و ثبات به هرگونه اقدامی که دورنمای مناسبات نیک همسایگی را مورد خطر قرار میدهد، پایان داده و در ایجاد فضای همکاری و اعتماد سازی گام بردارد.
او در سخنرانی خود در این نشست تاکید کرد که افزایش سطح خشونت افراط گرایی و تحولات هشدار دهنده در خاورمیانه و بخشهای دیگری از جهان، حمایت بین المللی از مأموریت ناتو در افغانستان را بیش از پیش ضروری میسازد.
به گفته عثمانی، همزمان با تلاشهای حکومت جهت تقویت ظرفیت و توانمندیهای نیروهای امنیتی افغان، گفتگو برای دستیابی به صلح را از طریق ابزارهای سیاسی و مصالحه نیز دنبال میکند.
از سویی هم عمر داوود زی، وزیر داخله چندی پیش در اظهاراتی گفته بود که توفقنامه سه جانبه میان افغانستان، پاکستان و ناتو در مورد امنیت خطوط فرضی دیورند آماده شده اما در این اواخر با نزدیک شدن زمان خروج تمامی نیروهای بین المللی از کشور وزیر داخله گفت پاکستان میخواهد توافقنامه دو جانبه را به امضا برساند.
او گفت که به همین دلیل، پاکستان به حملات راکتی خود افزایش داده است.
رئیس جمهور حامد کرزی در آخرین سخنرانی اش در کابل نیز گفت که پاکستان حامی تروریزم در منطقه است و در سالهای اخیر فشار پاکستان بر این بوده تا خط دیورند از سوی حکومت افغانستان به عنوان مرز مشترک به رسمیت شناخته شود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2551